fbpx
93 886 15 55
info@seminarivic.cat

Biblioteca

Biblioteca Seminari Vic

La Biblioteca del Seminari Vic és un espai tranquil, amb una lluminositat que prové de l’exterior, idònia per acabar de fer d’aquest racó de Vic, un lloc per a dedicar-te a explorar el coneixement que contenen els més de 7000 testimonis antics i presents que majoritàriament hi habiten; els llibres.

Ells ens parlen d’èpoques remotes, contenen un saber fer que s’hauria perdut si no hagués estat inscrit en cadascun d’ells. Llengües antigues que ja han desaparegut, històries escrites de països llunyans, el naixement de civilitzacions i les  creences que les van inspirar, experiències viscudes i fets excepcionals succeïts en la història del temps, cròniques de reis i d’emperadors,  teòlegs i filòsofs vigilants del pensament humà i dels seus moviments, biografies de místiques i sants universals que han encarnat la paraula de Vida, personatges importants de les més variades esferes humanistes que han deixat la seva petja en l’art i arquitectura, literatura, història i filosofia, exegesi i estudi bíblic. Homes i dones que han deixat les seves impressions i observacions racionals i emocionals filtrades en cadascuna de les pàgines dels seus llibres, llibres que  són per a nosaltres el recull del mestratge antic. Un mestratge necessari i imprescindible per evitar la recurrència dels errors del passat, i aprendre de les profundes i atemporals intuïcions dels nostres avantpassats per encarar aquest present, i el futur que se n’esdevé.

Què més hi pots trobar? Doncs una veu que no crida, una veu que escolta, observa, calla i posa atenció. Aquesta és la veu que també trobaràs, entre pàgina i pàgina, entre sospirs silenciosos i mirades calmades. Sí, aquesta veu, és la de la teva consciència, que fràgil i silenciosa es manté sempre present, ajudant-te, aconsellant-te, importunant-te tímida si cal, fins que delerosa de la teva atenció més racional i emocional, t’explica amb detall els seus consells i t’aporta les seves indicacions, per fer que trobis el camí que cerques, gaudeixis de la bellesa que t’envolta, i t’esperonis davant d’un present i futur oberts, plens d’aventures nobles i fascinants, d’ensurts i dificultats també, però d’alegria i satisfacció serenes en arribar als horitzons proposats.

La Biblioteca del Seminari Vic és un espai per gaudir i aprendre l’art d’amassar el coneixement. Un entorn -necessari i vital- de calma, de silenci i de reflexió. Un entorn per restar amb tu mateix/a, i escoltar-te entre històries i narracions escrites. Un espai on la pressa del temps desapareix, i on només tu, el teu llibre, la llum dels finestrals, la teva consciència i el bell dia et mostren com teixir el sentit de la saviesa, sentit que es manté ferm més enllà de les tribulacions més dures o penoses, o de les experiències més gratificants que la vida et presenta. Aprèn del mestratge del silenci, la solitud i la serenitat, i aprendràs a adquirir la fortalesa dels més forts.

Horari d’obertura:

De dilluns a dijous de 4 de la tarda a 8 del vespre (juliol, agost i per vacances de Nadal i Setmana Santa està tancada al públic)

Per a més informació: biblioteca@seminarivic.cat