fbpx
93 886 15 55
info@seminarivic.cat

Formació

17 gen. 2024

Animals bíblics en l’art medieval, activitat impulsada pel Museu de l’Art Medieval i l’Institut Superior de Ciències Religioses de Vic

Es tracta d’una visita comentada al Museu de l’Art Medieval i que tindrà lloc el pròxim dimecres 24 de gener, a les 5 de la tarda.

De la serp a l’Anyell: des del seu primer llibre, el Gènesi, fins al darrer, l’Apocalipsi, la Bíblia és plena d’animals. També ho és tota la literatura que es genera al seu voltant: els textos apòcrifs, les llegendes dels sants i les obres dels Pares de l’Església, que inicien el camí de la teologia. En una societat com la medieval, fonamentada en l’imaginari del cristianisme, és ben normal que l’art, en il·lustrar les històries bíbliques i afins, hi fes presents també aquests animals. Descobrirem la presència i el significat dels animals bíblics en l’exposició “Bèsties. Els animals en l’art medieval del MEV” de la mà de Marc Sureda, conservador del MEV, co-comissari de la mostra i docent de l’ISCRVic.

Activitat coorganitzada MEV-Institut Superior de Ciències Religioses de Vic. En el marc de la Setmana de la Bíblia 2024 (http://www.setmanadelabiblia.cat/)