fbpx
93 886 15 55
info@seminarivic.cat

Formació

31 maig 2024

Aquest any 2024 el Seminari Vic es troba en màxima celebració

Jornades commemoratives dels 275 anys del Seminari Vic, 75 anys de l’edifici actual i dels 25 anys de l’Institut Superior de Ciències Religioses de Vic, sota el títol “Sembrar la bona llavor”

La Institució del Seminari de Vic fundat l’any 1749 pel bisbe de Vic, Manuel Muñoz i Guil, arriba enguany als seus 275 anys d’existència, després d’un llarg recorregut que ha impregnat la societat. Una Institució que, més enllà de la Ciutat de Vic, ha marcat la història del seu bisbat i que ha fet notables aportacions a la formació i a la cultura del país. De forma paral·lela, l’actual edifici del Seminari (1949), commemora el 75è aniversari de la inauguració de la seva construcció, esdevenint un dels espais emblemàtics de la ciutat.  En el seu si, l’Institut Superior de Ciències Religioses de Vic ( ISCRVic, 1998) celebra enguany els seus 25 anys de la seva creació, com a espai del bisbat dedicat a la  formació intel·lectual i espiritual.

És en motiu d’aquestes tres efemèrides que s’ha configurat un programa amb unes Jornades de coneixement, pensament, reflexió i debat a l’entorn d’aquestes tres institucions que han conformat un patrimoni humà i intel·lectual amb forta repercussió a la ciutat i al Bisbat amb el propòsit de posar en valor l’aportació de les tres Institucions al servei de les persones.

Programa de les Jornades

Dimarts 4 juny

18:00h. Parlament inaugural del bisbe de Vic,  Mons. Romà Casanova Casanova

18:15h. La formació intel·lectual i espiritual en el si de l’Església a Catalunya: els seminaris, la Facultat de Teologia/Ateneu Sant Pacià i els Instituts de Ciències Religioses. Mn. Joan Torra Bitlloch

19:00h. Descans

19:45h. Taula rodona. Espais i vivències al Seminari, de la fundació a l’actualitat: Mn. Joan Mir Tubau, Francesc Codina Valls, Joan Mercader Boixaderas i Mn. Salvador Mundo Roviró.

Dimecres 5 juny

18:00h. Història del Seminari de Vic. Ramon Rial Carbonell.

18:45h. Descans

19:00h. Estudiants i professors il·lustres del Seminari de Vic.  Ignasi Roviró Alemany.

19:45h. L’edifici del Seminari. Albert Colomer Busquets.

20:30h. Copa de cava

 L’entrada és lliure però es recomana formalitzar la inscripció prèvia a secretaria@iscrvic.org