fbpx
93 886 15 55
info@seminarivic.cat

Cultura al Pati

21 juny 2021

Arribada de la Jove Orquestra Nacional de Catalunya als allotjaments del Seminari Vic

/
Publicat per
/
Comentaris0
/

Des d’aquest passat dissabte, dia 19 de juny, el Seminari Vic va acollir la gran estada de la Jove Orquestra Nacional de Catalunya que es porta a terme des de l’any 2002 i que s’allarga fins al 14 de juliol. Així, el servei d’allotjament del Seminari Vic compta amb la presència de més de 200 persones que gaudiran del serveis d’allotjament i restauració principalment; a banda de gaudir dels espais del Seminari Vic i que fan les seves acutacions al gran equipament cultural de la ciutat, L’Atlàntida de Vic.

La Jove Orquestra Nacional de Catalunya neix el setembre de 1993 amb el nom de Jove Orquestra Simfònica de Catalunya (JOSC) i el 1999 passa a anomenar-se JONC. El projecte va ser dirigit per Josep Pons des de la seva fundació fins a l’any 2001, quan Manel Valdivieso n’agafà el relleu com a director artístic.

L’any 1999 es constitueix la Fundació JONC per aglutinar el nombre creixent d’iniciatives que en el seu sí van prenent forma. El seu patronat està integrat per diversos representants de la Generalitat de Catalunya, del cercle cultural i musical català.

Des del seu naixement, un dels objectius principals de la JONC ha estat facilitar una formació orquestral integral als joves músics del nostre país i col·laborar activament en la seva inserció professional. Així mateix, s’ha vetllat per oferir un producte cultural de la màxima qualitat i apropar-lo a tots els públics, amb una clara vocació social i pedagògica.

Per fer possibles aquests objectius, l’activitat de la JONC es desenvolupa mitjançant encontres de treball, concerts simfònics i de cambra, preparació de material didàctic, classes i conferències, entre d’altres.

La Fundació Jove Orquestra Nacional de Catalunya inclou dues orquestres diferents, a les quals s’accedeix per audició pública. Són la JONC, formada per músics de fins a 25 anys, i la JONC Alevins, amb músics de fins a 19 anys.

La JONC ha participat als festivals i sales de concerts més importants del país, sota la direcció de mestres del prestigi de Josep Pons, Guy van Waas, Ernest Martínez-Izquierdo, Jordi Mora, Manel Valdivieso, Barry Sargent, Jan Caeyers, Robert King, Paul Goodwin, Andrew Parrott, Antoni Ros-Marbà, Lutz Köhler, Salvador Mas, Edmon Colomer, Karl Anton Rickenbacher, Valery Ovsyanikov, Gordan Nikolic, Juanjo Mena i Pablo González.

1 de juliol a les 20h. Els més joves de la JONC mostren el seu talent en el seu 45è encontre

Els músics més joves de la JONC, presenten un repertori a cavall entre el classicisme i el primer romanticisme amb autors tan representatius d’aquests moviments com Beethoven i Mendelssohn sota la direcció del director titular de la JONC, Manel Valdivieso.

Podeu adquirir l’entrada clicant aquí.

9 de juliol a les 20h. La JONC finalitza el seu 99è encontre amb un concert simfònic i una estrena

La JONC presenta un programa de transició entre els segles IX i XX amb obres de Richard Strauss i Leos Janácek, i estrena una obra del compositor català Benet Casablancas.

Un programa tant atrevit com atractiu dirigit pel director titular de la JONC, Manel Valdivieso.

Podeu adquirir l’entrada clicant aquí