fbpx
93 886 15 55
info@seminarivic.cat

Formació

19 jul. 2023

Els bisbes catalans, reunits al Seminari Vic per fer balanç de les diòcesis

Els bisbes catalans, que formen part de la Conferència Episcopal Tarraconense, estan reunits aquesta setmana a Vic. És la darrera reunió del curs i s’han allotjat al Seminari de Vic.

Està integrada pels bisbes de la província eclesiàstica Tarraconense i de la província eclesiàstica de Barcelona, i es reuneix per estudiar els problemes comuns a les deu diòcesis i per coordinar les activitats pastorals.

El president de la CET és l´arquebisbe de Tarragona, Joan Planellas, i són membres de la Conferència els arquebisbes i bisbes residencials, els coadjutors i els auxiliars, amb jurisdicció tots ells en l´àmbit de les dues províncies eclesiàstiques (Joan Planellas, arquebisbe metropolità de Tarragona; Joan Josep Omellaarquebisbe metropolità de Barcelona; Joan Enric Vives, arquebisbe i bisbe d’UrgellAgustí Cortésbisbe de Sant Feliu de LlobregatSalvador Cristau, bisbe de TerrassaRomà Casanova, bisbe de VicSalvador Giménez, bisbe de LleidaFrancesc Conesa, bisbe de SolsonaSergi Gordo, bisbe auxiliar de Barcelona; Javier Vilanova, bisbe auxiliar de Barcelona; i David Abadías, bisbe auxiliar de Barcelona).