fbpx
93 886 15 55
info@seminarivic.cat

Formació

15 març 2022

El Seminari Vic, un edifici amb caràcter formatiu

/
Publicat per
/
Comentaris0
/

La delegada del Govern de la Catalunya Central, Rosa Vestit ha visitat avui al matí l’edifici, que actualment compta amb 13 centres formatius

Un moment de la visita a l’edifici i en concret a la zona d’allotjament

Avui al matí el Seminari Vic ha comptat amb la visita de la delegada del Govern de la Generalitat de la Catalunya Central, Rosa Vestit i Villegas, que ha pogut visitar l’edifici de la mà de l’equip de gestió del Seminari Vic: el gerent, Raimon Casals i Guàrdia; la responsable de formació, Anna Aumatell i Bach i la responsable d’Allotjament, Marina Gombau i Romero.

Durant la visita, Vestit ha pogut conèixer l’activitat i vida que hi ha dins aquest edifici de més de 18.000 metres quadrats de superfície i situat en un punt alt i prop d’un pulmó verd de la ciutat. Aumatell, li ha mostrat les aules que actualment es troben ocupades pel Centre d’Estudis El Seminari (CEES) i que ofereixen cicles formatius de graus mitjans i superiors de la família d’esports. A la vegada, també ha mostrat la Biblioteca del Seminari que està oberta al públic durant les tardes i que es troba oberta al públic en general. La responsable de formació ha posat de relleu que l’edifici disposa de més de 10 escoles o centres educatius: elpetitmiquel; l’escola Waldorf La Font; Equus (formació eqüestre); escola de teatre (EscenicVic); escola de taekwondo (Taekwondo Amiro Vic); escola de sardanes (Grup Sardanista Riallera); escoles d’anglès (Tell Me i English Works); escola de dansa (Karina Mato); entre altres.

En el transcurs de la visita s’ha mostrat el servei d’allotjament del Seminari Vic que enguany està ocupat per 45 persones que fan formació universitària a la UVIC-UCC o a altres facultats internacionals amb un programa de tecnificació de futbol internacional, entre altres. La resta d’oferta segueix essent de places d’allotjament rotatiu i que ajuden a donar cobertura a les necessitats puntuals de la ciutat de Vic en l’activitat turística. En aquest cas, Gombau ha ressaltat la redirecció que ha pres aquest darrer curs l’edifici i que ha pres per objectiu principal oferir més places de residència remarcant una atenció personalitzada i molt familiar i pròxima a tots/es ells/es.

El Seminari Vic engega dos cicles de grau superior en Dietètica i Gestió en Allotjaments Turístics

El Seminari Vic, que actualment ja acull diferents cicles formatius dins la família d’esports a través del CEES, oferirà a partir del pròxim curs 2022/23 nous graus enfocats en el camp de la “Dietètica” i la “Gestió en Allotjaments Turístics”. Els dos cicles són de grau superior i tenen una durada de dos anys. Els dos cicles es troben autoritzats  oficialment per part de l’administració competent i s’ha decidit per aquests, ja que tenen una estreta relació amb dues de les àrees d’activitat del Seminari Vic (restauració i allotjament).

Dietètica, un sector clau per a la salut de la persona, oferta formativa en franja de matins

Des de fa un temps, la importància de l’alimentació és cada cop més present a la vida diària de les persones. En aquest sentit es considera una eina essencial per prevenir i millorar en la qualitat de la salut de les persones i cada cop és més present la necessitat de conèixer més a fons aquesta temàtica. Per aquesta raó el/la tècnic/a superior en Dietètica permet elaborar dietes, controlar la qualitat de l’alimentació de les persones, analitzar-ne els comportaments alimentaris i programar i aplicar activitats educatives que millorin els hàbits alimentaris de la població.  

Gestió en Allotjament Turístic, un camp de treball que permet saber el futur del turisme, oferta formativa en franja de tarda

Actualment el sector turístic tal i com el concebíem fins ara es troba tocat; però en el futur sabem que es transformarà però continuarà essent un dels motors econòmics de la societat. És per això que el Seminari Vic aposta per donar les eines claus perquè el sector ens reinventi i pugui mantenir-se com a activitat econòmica essencial. Així, el grau superior en Gestió d’Allotjaments Turístics capacita la persona a coordinar els serveis propis dels establiments d’allotjaments turístics, organitzar esdeveniments gestionant els recursos humans i materials necessaris; controlar i supervisar el departament de recepció i assegurar l’atenció al públic segons els nivells de qualitat establerts.

El Seminari Vic reuneix totes les característiques exigides per tal de poder desenvolupar aquesta formació: espais, equip docent, classes promogudes per a persones influents en els dos sectors, etc…