fbpx
93 886 15 55
info@seminarivic.cat

Formació

2 des. 2021

L’Institut Superior de Ciències Religioses de Vic (ISCRVic) proposa càpsules formatives humanístiques obertes a tothom

/
Publicat per
/
Comentaris0
/

Història de la música sacra, filosofia per al present i teologia espiritual són tres assignatures destacades de l’oferta del segon quadrimestre

L’Institut Superior de Ciències Religioses de Vic (ISRCVic) imparteix estudis a nivell universitari de disciplines teològiques, filosòfiques i també del camp de les humanitats. Les assignatures d’història de la música sacra, Filosofia per al present i Teologia espiritual són tres de les matèries destacades que s’han programat pel segon quadrimestre d’aquest curs. S’hi pot inscriure qualsevol persona interessada, sense necessitat de matricular-se a tot el curs.

Història de la música sacra. Amb diferents estils i gèneres, amb les diverses formes estètiques teixides pel llenguatge musical des dels inicis fins a l’actualitat, la música sacra ha anat configurant-se a la vostè els canvis estructurals en diferents àmbits com el polític, el social o el tecnològic, així com el pensament filosòfic i religiós. El patrimoni musical sorgit al si de l’Eslgésia és ingent i riquíssim. Aquesta matèria formativa compta amb Josep M. Serra com a docent.

Filosofia per al present. El nostre present, determinat pel projecte filosòfic de la modernitat i, alhora, per la crisi i la possible fallida d’aquest projecte com a tal, sembla especialment marcat per la desorientació i la incertesa. A partir de l’acostament a alguns autors i textos fonamentals de la filosofia i de la cultura contemporànies, l’assignatura buscarà les claus que poden ajudar-nos a repensar, ara i aquí, la nostra existència i el nostre lloc en el món, i a fer front als reptes ètics i polítics d’una realitat travessada per la dissolució de la veritat, el predomini de la tècnica i els dubtes que generen unes democràcies febles i contradictòries. Aquesta càpsula formativa la condueix Albert Espona.

Teologia espiritual. És el cor de la teologia. L’estudi que ajudarà a valorar l’experiència espiritual personal i comunitària en el marc de l’existència cristiana. La teologia feta vida. O la vida il·luminada per Crist: trinitària, filial, fraterna i eclesial. Un camí que és interioritat, transcendència i relació. Una veritable exploració de l’acció del misteri revelat en la vida i la seves dimensions personals i comunitàries. Així com una descoberta apassionant de diversos itineraris i paisatges dels mestres espirituals més significatius en la història del cristianisme “Teologia espiritual” és una de les altres propostes que s’ofereixen com a càpsula formativa dins del segon semestre i que compta amb Pere Oliva com a professor.

Aquestes tres matèries i altres que es poden cercar a www.iscrvic.org formen part de l’oferta docent de l’Institut Superior de Ciències Religioses de Vic i és possible matricular-s’hi de forma aïllada. El període d’inscripcions serà del 10 al 25 de gener de 2022 i les classes s’impartiran entre el 31 de gener i el 3 de juny.

Per a inscripcions cal contactar amb secretaria@iscrvic.org o bé per telèfon al 93 886 15 55 (de dilluns a dijous de 4 a 8 de la tarda).