fbpx
93 886 15 55
info@seminarivic.cat

Estiu 2021

7 oct. 2022

Baños remarca la importància de les universitats a Catalunya en la lliçó inaugural del curs 2022-23 de l’Institut Superior de Ciències Religioses de Vic

Sureda: “Enguany es torna als nivells d’alumnat, abans de la pandèmia

El passat dimecres dia 5 d’octubre va tenir lloc la inauguració del curs acadèmic 2022-2023 de l’Institut Superior de Ciències Religioses de Vic (ISCRVic) amb la lliçó inaugural del rector de la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya (UVIC-UCC), el Dr. Josep Eladi Baños i Díez sobre els “Vuit-cents anys d’universitats a Europa: el cas de Catalunya”. Baños va fer un repàs a la creació de les primeres i grans universitats del vell continent, després va fer un recorregut per les diferents universitats de Catalunya, tot remarcant la seva importància pel país. La inauguració va començar amb l’eucaristia presidida pel bisbe de Vic, Monsenyor Romà Casanova i Casanova a la capella del Seminari de Vic.

Després a la sala Torras i Bages del seminari de Vic hi va haver els parlaments del rector de l’Ateneu Universitari Sant Pacià, Armand Puig i Tàrrech idel director de l’ISCRVic, Marc Sureda i Jubany, que va fer l’informe del curs anterior i va remarcar que enguany es torna als nivells d’alumnat d’abans de la pandèmia.A continuació, es va fer la conferència inaugural i va tancar l’acte el bisbe de Vic remarcant el paper que tenen els estudis de ciències religioses i desitjant un bon inici de curs a l’alumnat, professorat i tot el personal de l’Institut.