fbpx
93 886 15 55
info@seminarivic.cat

Estiu 2021

6 oct. 2022

El Seminari Vic i la UVic-UCC signen un acord de col·laboració amb l’objectiu de sumar i cooperar en matèria de formació

Aquest dimecres a la tarda, el Seminari de Vic i la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC) van signar un acord amb l’objectiu de sumar sinèrgies i cooperar en matèria de formació, en virtut del qual el Seminari esdevé centre de formació professional vinculat a la Universitat. Les dues màximes autoritats d’ambdues institucions, el bisbe de Vic, Romà Casanova i Casanova, i el rector de la UVic-UCC, Josep Eladi Baños i Díez van segellar el conveni en un acte que va tenir lloc a les instal·lacions del Seminari. En l’acte els van acompanyar Antoni Llobet, delegat del rector per la Formació Professional a la UVic-UCC; Montserrat Fontarnau, directora del Campus Professional de la UVic; Raimon Casals, gerent del Seminari Vic i Anna Aumatell, responsable de Formació del Seminari Vic.

L’objectiu d’aquesta col·laboració és el desenvolupament de projectes d’interès comú i la creació d’entorns integrats de treball entre els cicles formatius de grau superior que imparteix el Seminari de Vic i els graus universitaris de la UVic-UCC, en línia amb allò que recull la llei orgànica d’ordenació i integració de la formació professional aprovada el passat 31 de març. Amb l’acord es vol facilitar la transferència de coneixement i d’experiències, així com l’optimització de recursos per dur a terme projectes d’actuació conjunts.

A tall d’exemple, el conveni permetrà que els 18 alumnes del CFGS en Dietètica que aquest curs ha engegat el Seminari de Vic gaudeixin, entre d’altres, de la convalidació de crèdits si un cop assolit el grau volen cursar el títol universitari en Nutrició Humana i Dietètica, de manera que podran obtenir un cicle i un grau en 5 anys (2+3). En definitiva, aquest apropament ha de propiciar la col·laboració entre les diverses titulacions d’estudis superiors i fer més permeables les passarel·les entre elles, tant de CFGS a grau com a la inversa.

La creació d’una vinculació estable

L’acord de col·laboració també suposa la vinculació estable i preferent entre ambdues entitats, tal i com van reafirmar en l’acte d’ahir els seus signants, que van coincidir a destacar la importància de sumar i fer sinèrgies i van reafirmar el compromís de caminar de forma conjunta per prioritzar el saber, la formació i el coneixement de la persona. El Bisbe de Vic va recordar l’essència formativa del Seminari, mentre el rector de la UVic-UCC va posar en valor el paper de la formació professional i continuada en el context de l’educació superior.

El Seminari Vic és un edifici, propietat del Bisbat de Vic, amb un caràcter formatiu des dels seus orígens i precisament aquest camí és el que cada cop està prenent més força i accent a totes les accions que fa. Actualment el Seminari Vic acull 13 centres formatius i 11 organitzacions l’activitat de les quals té un caràcter formatiu i/o social.