fbpx
93 886 15 55
info@seminarivic.cat

Formació

30 maig 2023

El Pati de l’Os retorna amb 7 propostes culturals

El Seminari Vic junt amb altres entitats reafirma el caràcter cultural de l’edifici que li ve atorgat des dels seus origens

El Seminari Vic, després d’un parèntesis, reactiva de nou una programació cultural gràcies a la suma i complicitat amb altres institucions i organitzacions del territori i engega aquest pròxim cap de setmana una programació cultural amb dues propostes musicals de la mà de Guillem Roma amb Postureo Real  (2 de juny a les 22.30h) i Momi Maiga amb Nio  (3 de juny a les 22.30h) dins el marc del projecte “So de les Cases” de la ciutat de Vic que posa valor al binomi cultura i patrimoni.

El següent cap de setmana i amb la participació de Ninis Project (9 de juny a les 22h) el Pati de l’Os es podrà viure una experiència de Nit de Ninis  (versions a la fesca) i que és necessari fer reserva prèvia d’entrada.

Després d’una pausa de tres setmanes, el Pati de l’Os retornarà a ser present al panorama cultural d’inici d’estiu amb l’actuació de Mar Pujol i amb el seu darrer treball sota el nom de Trepa (30 de juny a les 22h); i seguirà el fil la Magalí Sare amb el projecte Esponja  (7 de juliol a les 22h). Les dues artistes configuren també programació de la Festa Major de la ciutat de Vic.

El teatre també tindrà la seva presència al Pati de l’Os amb representacions interpretades per diferents grups de l’alumnat de l’escola de teatre EscenicVic que es troba ubicada al mateix Seminari Vic. Aquestes tindran lloc el dia 30 de juny a les 20h amb la interpretació Parlem de l’amor i acabarà posant punt i a part a aquesta programació cultural amb Creació d’una peça teatral a càrrec de l’alumnat del curs d’estiu de teatre i que es podrà veure a les 6 de la tarda.

Programació

2/6 a les 22.30h. Guillem Roma. Postureo Real. So de les Cases. MÚSICA

3/6 a les 22.30h. Momi Maiga. Nio. So de les Cases. MÚSICA

9/6 a les 22h.  Nit dels Ninis (versions). 22h. MÚSICA

30/06 a les 20h. Taller d’Adults. Parlem de l’amor. EscènicVic. TEATRE.

30/6 a les 22h. Mar Pujol. Trepa. Festa Major de Vic

7/7 a les 22h. Magalí Sare. Esponja. Festa Major de Vic

27/7 a les 18h. Creació d’una peça teatral. Teatre a la fresca. EscènicVic. TEATRE

Programació / Detallada

Guillem Roma estrena un nou disc Postureo Real que arriba amb força, amb energia renovada i amb cançons amables i sinceres que ens faran ballar i trobar-nos amb la bellesa de les coses que ens envolten! Després de viatjar lluny amb els seus últims treballs, Guillem Roma agafa un camí de retorn a casa, cap a l’essència i aquesta naturalitat que fan de la seva música una de les propostes més personals del panorama actual. Envoltat per una banda de luxe, l’artista osonenc estrena el nou espectacle que compta amb una posada en escena original per endinsar-nos en un univers carregat de màgia i emoció. Cançons que ens acosten a una platja entre amics, melodies que es perden pels boscos verds i sons que transporten a països llunyans per celebrar la diversitat. Una festa de presentació per parar el món frenètic i superficial que ens volta, escapar per uns moments de la realitat tangible de les coses i fer un oasis per celebrar la bellesa, la sensibilitat dels sentits, compartir la felicitat i aprendre a cuidar i estimar el que ja tenim.

Momi Maiga. Amb només 25 anys, Momi Maiga destaca com un virtuós del seu instrument (la kora), així com per la seva fluïdesa vocal i com a compositor curiós, autodidacta, i amb una sorprenent sensibilitat musical. En el seu primer àlbum debut titulat Nio, ens presenta un treball on combina jazz ètnic, flamenc i les sonoritats de les seves arrels. Fusiona la kora amb instruments clàssics com el violí i el violoncel, i emprèn un viatge que el condueix a l’inici d’una carrera musical prometedora.

Nit de Ninis al Pati de l’Os. Versions. La proposta de Nini Project és singular per naturalesa. Neix de la voluntat de fer una reinterpretació particular del ‘hit’. Nini Project és una proposta cultural de cerca de cançons que potser van ser ‘hits’ en el seu moment o potser encara ho són; o potser no ho han estat mai, però si són: Grans Cançons. No es renúncia a l’essència del ‘hit’, a la seva popularitat i el seu “ganxo”, però es presenta al públic com si es tractés d’una peça de col·leccionista triada, mimada i servida amb tot el respecte. El públic es deixa portar per un repertori imprevisible de temes que pot conèixer més o menys, però que gaudeix de principi a final com si fos la primera vegada que els sentís.

Taller d’adults. Parlem de l’amor. Teatre. Amb el tema de Raphael “Hablemos del amor” comença aquesta esbojarrada comèdia i com si fos un cabaret veurem desfilar diferents personatges que es trobaran amb situacions on l’amor i el sexe serà el fil conductor de totes elles.

La dramatúrgia parteix de “Besos” de Carles Alberola Ortiz i “Sexes” de José Antonio Gómez Jiménez i Xavier Bertran Solé.

Mar Pujol. Versàtil i convincent, experta en punyir l’ànima d’aquella qui l’escolta. Compositora, guitarrista i cantant del Lluçanès. Inicia el seu recorregut com a cantautora amb vint-i-dos anys. En el seu primer àlbum, ‘Trepa ‘ presenta melodies carregades d’ aire pur i resistència rural, que s ‘ enfilen en una proposta terrenal i etèria a la vegada. Set temes que ha anat forjant els darrers anys prenent com a referència projectes tan propers com Faneka, Marala o les mateixes Maria Arnal o Sílvia Pérez Cruz, entre tantes altres.

Magalí Sare. Artista amb una veu politímbrica, amb una interpretació talentosa ens presenta el seu segon disc com a compositora titulat Esponja.

Molts de vosaltres la recordareu per haver format part del Quartet Mèlt, per haver estat la cantant del disc d’Estómac de Clara Peya o per haver estat la veu de l’anunci d’Estrella Damm del 2020.

La temàtica del àlbum gira al voltant de la creació de la pròpia personalitat i posa èmfasi en les etapes de la vida que més defineixen el nostre caràcter. La principal inspiració per la creació d’aquest disc han estat les dones de la seva família.

A nivell musical ens ofereix un viatge de pop mediterrani amb tocs folklòrics i experimentals.

Creació d’una peça teatral. Teatre. Durant el juliol l’alumnat dels cursos de TEATRE A LA FRESCA, l’última setmana la dediquem a preparar una peça teatral i el que es veurà serà el resultat d’aquest procés de treball.

Important: possibilitat de servei de barra i restauració de 20h a 1pm al mateix Pati de l’Os.