fbpx
93 886 15 55
info@seminarivic.cat

Formació

18 nov. 2022

El Seminari Vic acull la Jornada de Tardor de l’Institut Superior de Ciències Religioses amb l’eix central de “Verdaguer: poesia i religió”

Un programa configurat amb membres de la Societat Verdaguer que repassen l’obra poètica d’un dels que va ser estudiants il·lustres del Seminari Vic: Jacint Verdaguer (1845-1902)

Avui al matí ha tingut lloc al Seminari Vic la presentació de forma oficial d’una nova edició de la Jornada de Tardor de l’Institut Superior de Ciències Religioses de Vic (ISCRVic) que tindrà lloc els dies 23, 24 i 26 de novembre. La roda de premsa ha comptat amb la presència de M. Àngels Verdaguer, directora de la Càtedra Verdaguer d’Estudis Literaris de la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya; Francesc Codina, president del Patronat d’Estudis Osonencs i Marc Sureda, director de l’ISCRVic.

Verdaguer ha explicat que el “programa inclou diferents ponències de diferents membres de la Societat Verdaguer que faran un repàs de l’obra més èpica (L’Atlàntida i el Canigó) fins a l’obra més religiosa (d’Idil·lis  i cants místics a Càntics).

Entre les diferents ponències i debats, la jornada acollirà la presentació de l’Anuari Verdaguer, fruit d’un col·loqui efectuat el passat 2021; així com també la presentació del llibre de Pere Tió i Puntí, Pobresa. Poemes de Jacint Verdaguer.

El president del Patronat d’Estudis Osonencs, Francesc Codina ha remarcat que la jornada pretén posar en valor el que possiblement es pot considerar el “gran poeta del segle XIX”, a banda de reafirmar que Jacint Verdaguer sempre va ser una persona coherent entre la seva obra i la seva condició personal, on la fe, la creença i els valors cristians han estat presents.

Finalment, el director de l’ISCRVic, Marc Sureda ha posat en relleu la importància que pren l’Institut com a centre formatiu del Bisbat de Vic i que amb aquestes jornades científiques estableix col·laboracions amb altres entitats i/o organitzacions que sumen en compartir coneixement, “saber” i alçar les ciències d’humanitats a totes les persones que els hi pugui interessar.

La Jornada tindrà lloc el pròxim dimecres, 23 de novembre; dijous, 24 de novembre a la sala Torras i Bages del Seminari Vic i el diumenge, 26 de novembre es programa una ruta a peu i guiada que parteix de l’Ermita de Sant Jordi Puigseslloses fins a la Font del Desmai (Folgueroles), un recorregut amb un caràcter plenament Verdaguerià.

Es tracta d’una jornada oberta i gratuïta però cal formalitzar la inscripció a secretaria@iscrvic.org