fbpx
93 886 15 55
info@seminarivic.cat

Formació

28 març 2023

El Seminari Vic i Escènic Vic promouen la celebració del Dia Mundial del Teatre

El Pati de l’Os va acollir l’escenari per commemorar la celebració del Dia Mundial del Teatre

El Seminari Vic i l’escola de teatre EscenicVic van promoure ahir a la tarda-vespre un acte amb la finalitat de commemorar i reivindicar el teatre com a “pare de totes les arts” i, coincidint, amb el Dia Mundial d’aquesta art escènica.

L’alumnat d’EscenicVic va ser l’encarregat de llegir el manifest que s’ha difós i compartit des de l’Institut Internacional del Teatre (ITI) i que enguany és obra de l’actriu egípcia Samiha Ayoub i que ha estat traduït al català per Emma Peitx.

El manifest, entre altres missatges, subscriu:  “el teatre en la seva essència original és un acte purament humà basat en la veritable essència de la humanitat, que és la vida”. En paraules del gran pioner Konstantin Stanislavsky: “Mai entris al teatre amb fang als peus. Deixa la pols i la brutícia fora. Deixa les teves petites preocupacions, disputes, petites dificultats amb la teva roba exterior – totes les coses que arruïnen la teva vida i desvia la teva atenció del teu art – a la porta”.

El mateix manifest reivindica la capacitat de l’ésser humà de sumar i estar en unió per fer un clam a l’humanisme i “els valors de la veritat, el bé i la bellesa, i creient que veritablement que la vida mereix ser viscuda”. Al final de l’acte les persones assistents van poder compartir i generar un espai de trobada i relació amb una copa de cava i fent un “brindis” pel TEATRE

Pots llegir el manifest clicant aquí