fbpx
93 886 15 55
info@seminarivic.cat

Formació

10 gen. 2023

L’Institut Superior de Ciències Religioses de Vic (ISCRVic) ha obert el període de matrícules pel segon quadrimestre

L’ISCRVic ha obert el període de matriculació pels estudis de Grau i Màster en Ciències Religioses del segon quadrimestre del curs 2022-23. Es podrà formalitzar la matrícula fins el proper 26 de gener i el dilluns 2 de febrer començaran les classes. S’ofereixen assignatures, matèries i cursos oberts a totes aquelles persones interessades en el fet religiós en general, i en el Cristianisme en particular, en relació i diàleg amb les diferents disciplines filosòfiques, humanístiques, teològiques, antropològiques i pedagògiques relacionades, amb modalitat tant per a estudiants oients com ordinaris. Es poden cursar tant al Seminari Vic, seu de l’ISCRVic, com al Casal de l’Església de Manresa.

Destacar que l’ISCRVic permet la possibilitat d’inscriure’s a matèries concretes i que per aquest segon quadrimestre es destaca la formació “Catedrals i Cultura a l’Occident Cristià” impartida per Josep Maria Masnou. Aquesta matèria planteja una reflexió aprofundida sobre la influència que han tingut les catedrals en la configuració a la cultura europea i en l’organització de l’església diocesana. D’altra banda, l’ISCRVic també destaca “Els grans monestirs catalans. El monestir de Ripoll” conduïda per Xavier Costa i en la que es proposa una aproximació de la importància i singularitat dels monestirs en l’estructura política, social i religiosa dins del territori català i al llarg de la història.

Tota persona pot descarregar-se la graella amb l’oferta formativa del curs 2022-23 clicant aquí i el full de matriculació clicant aquí. En la graella d’assignatures hi podeu consultar, a més a més, els cursos de formació permanent del professorat de primària, secundària, batxillerat i cicles formatius reconeguts pel Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya. Els/les mestres d’Educació Infantil i Primària poden cursar la DECA (Declaració Eclesiàstica de Competència Acadèmica) per tal d’habilitar-se com a mestres de Religió a l’escola, en un sol curs acadèmic a Vic. També és possible cursar, en l’edició 22-23, alguna de les matèries d’aquesta certificació, al Casal de l’Església de Manresa.

Edifici Seminari Vic

Ronda Francesc Camprodon, 2. VIC

secretaria@iscrvic.org / iscrvic.org

T 938861555