fbpx
93 886 15 55
info@seminarivic.cat

Cultura al Pati

17 set. 2021

L’Institut Superior de Ciències Religioses de Vic (ISCRVic) i la UVic-UCC presenten el llibre “Episcopus”

/
Publicat per
/
Comentaris0
/

Episcopus. El bisbat de Vic i l’Església a Catalunya en el context europeu és el nom del volum que es presentarà dijous vinent, dia 23 de setembre (20.00h) al Pati de l’Os del Seminari Vic. El llibre recull 25 treballs sobre la història de la diòcesi de Vic i la seva contribució a l’esdevenir de Catalunya durant 1.400 anys. El contingut de l’obra mostra les aportacions d’aquest bisbat a la història social, política, cultural, educativa i literària del país.

Són reflexions sorgides en el marc de la celebració d’EPISCOPUS (2015-2018) i del col·loqui internacional que se’n va derivar i que, organitzat per l’Institut Superior de Ciències Religioses de Vic i la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC),va tenir lloc els mesos de novembre i desembre de 2017. La celebració commemorava les efemèrides de quatre grans bisbes: Cinidi (el primer conegut, esmentat el 517), Oliba (ordenat el 1018), Francesc de Veyan i Mola (mort el 1815) i Josep Torras i Bages (traspassat el 1916).

A l’acte hi participaran les màximes autoritats de les dues institucions que han fet possible aquest llibre: Romà Casanova, bisbe de Vic, i Josep Eladi Baños, rector de la UVic-UCC, que el clouran amb els seus parlaments. També hi seran presents autoritats de la Facultat de Teologia de Catalunya (Ateneu Universitari Sant Pacià), els editors del llibre i diversos dels autors dels articles que conté, investigadors de la ciutat de Vic i de la comarca d’Osona i de diferents institucions de recerca de Catalunya i d’altres procedències.

La presentació del llibre es farà amb una posada en escena fresca i original, de mirada oberta. Per això l’acte inclourà la projecció d’un vídeo amb intervencions de diferents col·laboradors, una entrevista a les dues persones que han coordinat l’edició llibre (Marc Sureda, de l’ISCRVic, i Carme Santmartí, professora emèrita de la UVic-UCC), i una actuació musical a càrrec d’Arnau Tordera, que consistirà en poemes de Jacint Verdaguer musicats.

Per assistir a l’acte és imprescindible inscriure’s prèviament a través el correu electrònic: comunicacio@seminarivic.cat