Data12 set. 2024 - 6 juny 2025
LlocRonda Camprodon, 2 08500 Vic

Projecte Educatiu dels Cicles Formatius del Seminari Vic:

 

Tracte personalitzat i ambient familiar amb grups reduïts. L’alumnat compta amb un acompanyament personalitzat i familiar en una etapa acadèmica i vital, per part de tot l’equip docent del Seminari Vic, a banda de posar en valor dinàmiques formatives que projecten el treball en equip i cohesió de grup.

Espais de formació moderns i acollidors. Els i les estudiants disposen d’espais i serveis perquè es trobin còmodes: aules amb equipament idoni, espais de natura; i servei de cafeteria i restaurant, servei de gimnàs, servei de pàrquing, servei de biblioteca…

Sortides formatives i ponències de persones amb experiència professional. La Formació Professional sempre ha posat en valor el vessant de l’experiència com a camí d’aprenentatge de continguts i, la proposta del Seminari Vic ho fa a partir d’una bona planificació en les sortides formatives; així com també l’escolta activa de persones que es troben dins al camp professional.

Humanisme i civisme. A banda de posar accent a la formació específica del Cicle, el Seminari Vic pren atenció als valors que ajuden i contribueixen a generar i a practicar bones conductes personals i professionals.

Tècnic/a superior en dietètica

Aquests estudis postobligatoris capaciten per elaborar dietes, controlar la qualitat de l’alimentació de les persones, analitzar-ne els comportaments alimentaris i programar i aplicar activitats educatives que millorin els hàbits d’alimentació de la població.

La durada és de 2.000 hores (1.590 en un centre educatiu i 410 en un centre de treball) distribuïdes en dos cursos acadèmics.

El Seminari Vic és un centre vinculat de la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya i l’alumnat d’aquest cicle permet seguir l’itinerari formatiu al Grau de Nutrició Humana i Dietètica de la UVIC-UCC amb bonificacions a la matrícula i convalidacions de crèdits i, així, obtenir en 5 anys dues titulacions: el cicle formatiu en Dietètica i el grau universitari en Nutrició (2+3).

Matèries i continguts que s’imparteixen

  • Organització i Gestió de l’Àrea de Treball Assignada en la Unitat/Gabinet de Dietètica
  • Alimentació Equilibrada
  • Dietoteràpia
  • Control Alimentari
  • Microbiologia i Higiene Alimentària
  • Educació Sanitària i Promoció de la Salut
  • Fisiopatologia Aplicada a la Dietètica
  • Relacions en l’Equip de Treball
  • Formació i Orientació Laboral
  • Formació en Centres de Treball
  • Síntesi
Imatges
     

 

Sortides acadèmiques

Amb aquests estudis s’obté el títol de tècnic/a superior o tècnic/a superior, que permet accedir a qualsevol estudi universitari oficial de grau. Les persones que s’han graduat en un cicle formatiu de grau superior poden obtenir la convalidació de crèdits universitaris ECTS.

La primera promoció del CFGS ha pogut gaudir d’experiències i sortides formatives com la visita al Fòrum Gastronòmic de Barcelona per a conèixer les darreres tendències culinàries; visita a la Residència a El Nadal per saber més en relació la cuina de col·lectivitats; i la visita d’experts i professionals del sector per tal de compartir la seva experiència des de l’àmbit de l’experiència.

Sortides professionals

La superació d’aquest cicle formatiu permet accedir al món laboral com a:

  •  tècnic o tècnica en dietètica i nutrició,
  •  responsable d’alimentació en empreses de servei d’àpats,
  •  tècnic o tècnica en higiene dels aliments,
  •  consultor o consultora en alimentació i
  •  educador sanitari o educadora sanitària.

Per a més informació: dietetica@seminarivic.cat

Preinscripció 2024/25

Guia de l’Estudiant

 

Final Quiz