80 persones assisteixen a la Jornada de Primavera de l’Institut Superior de Ciències Religioses
La sessió va posar punt i final a les vetllades filosòfiques promogudes entre dues entitats de la ciutat que tenen com a eix central compartir coneixement i posar accent a les ciències humanístiques
La pregunta per “l’enigma del mal”, quan les coses van bé i la vida transcórre amb normalitat, sol deixar-se de banda. El benestar no planteja perquès; tot ens sembla senzill: l’home feliç gaudeix de la seva bona fortuna i no filosofa. Però així que pateix, les preguntes se succeeixen les unes a les altres: ¿Per què el sofriment? ¿Per què el mal moral? ¿Per què la mort? Tots aquests interrogants es condensen en un de sol: ¿Per què el Mal?
Dins aquest context i prisma la jornada que es va portar a terme el passat dijous, dia 2 de juny a la sala d’actes Torras i Bages del Seminari Vic va comptar amb l’assistència de 80 persones que van poder escoltar i seguir el coneixement i prisma de cadascun dels ponents teològics i cristians que van intervenir.
L’Institut Superior de Ciències Religioses de Vic i el Patronat d’Estudis Osonencs han organitzat durant el primer semestre de l’any 2022 unes vetllades filosòfiques amb l’objectiu de plantejar aquesta pregunta i de convertir l’esforç de respondre-la en un esdeveniment emocionant, en una experiència vital. La Jornada de Primavera de l’ISCRVic en el curs 2021-2022 va assumir el repte d’analitzar les respostes que tres figures majors de la teologia cristiana van donar a aquesta qüestió transcendental. Així, el Dr. Joan Torra, el Dr. Josep-Ignasi Saranyana i el Dr. Josep Castanyé van posar en valor, cadascú des de la seva mirada, el “Misteri del Mal”.
L’Institut Superior de Ciències Religioses de Vic, amb seu al Seminari Vic, té per objectiu promoure el coneixement i el saber en diferents aspectes i d’altra banda “trenant” aliances amb entitats i altres organismes del territori.