fbpx
93 886 15 55
info@seminarivic.cat

Formació

15 oct. 2021

El Seminari Vic va acollir la inauguració oficial del 23è curs de l’Institut Superior de Ciències Religioses de Vic

/
Publicat per
/
Comentaris0
/

El passat dimecres 13 d’octubre va tenir lloc l’acte d’inauguració del curs 2021-2022 de l’Institut Superior de Ciències Religioses de Vic (ISCRVic). La Lliçó Inaugural, que portava per títol “Sant Ignasi de Loiola i Montserrat: l’escola de pregària del pelegrí”, fou pronunciada pel P. David Guindulain sj, del Centre Internacional d’Espiritualitat Cova Sant Ignasi.

L’acte va començar a les 18.30 h. amb l’Eucaristia presidida pel bisbe de Vic, Romà Casanova, que es va celebrar a l’església del Seminari. Seguidament, va tenir lloc l’acte d’inauguració del nou curs, que va comptar amb la presència del mateix bisbe de Vic, moderador de l’Institut Superior de Ciències Religioses de Vic; Marc Sureda, director de l’Institut; Joan Torra, degà de la Facultat de Teologia de Catalunya i el pare David Guindulain sj, qui pronuncià la lliçó inaugural. Més d’una quarentena de persones van omplir la sala d’actes Torras i Bages del Seminari de Vic.

L’acte d’inauguració del curs es va obrir amb la memòria del curs, per part del director de l’institut, que va donar les dades i va explicar el funcionament de l’Institut en el darrer any. A continuació, el degà de la Facultat de Teologia de Catalunya va insistir en la presencialitat dels estudis en aquest curs, encara en pandèmia, però obrint-se a noves perspectives de funcionament pel que fa als estudiants no ordinaris.

El conferenciant d’enguany, el jesuïta David Guindulain, va explicar en la lliçó inaugural el que Sant Ignasi sabia prèviament de Montserrat, què pretenia, què hi va trobar, el què hi va fer i les conseqüències que va tenir pel pelegrí el seu pas pel monestir benedictí. El ponent va acabar explicant la transformació que va experimentar Sant Ignasi en el seu pas per Montserrat a través de la pregària i també pel tracte amb les persones que va mantenir mentre estava a Manresa.

Finalment, va tancar l’acte el Bisbe de Vic remarcant el paper de l’Institut com a espai per raonar, aprendre de cultura, d’història i de l’Església; així com de suport i aprofundiment de qui som nosaltres a través de la filosofia, la teologia i la moral, i també pels qui cerquen un sentit profund a la seva vida a través de la figura de Crist.