fbpx
93 886 15 55
info@seminarivic.cat

Formació

10 febr. 2022

L’ISCRVic acull una conferència sobre el bisbe Torras i Bages i l’educació

/
Publicat per
/
Comentaris0
/

La Causa Torras i Bages ha organitzat la 3a edició de la Conferència Torrasiana, que se celebra cada any en el dia aniversari de la mort del bisbe de Vic Josep Torras i Bages (1846-1916), autor de La Tradició Catalana i anomenat “Patriarca Espiritual de Catalunya”.  L’esdeveniment va tenir lloc el passat dilluns 7 de febrer, a les 7 de la tarda, a la Sala Torras i Bages del Seminari Vic amb un públic d’una trentena de persones.

Va obrir l’acte el vicari general del Bisbat de Vic, Josep M. Riba, en representació del bisbe de Vic i del vicepostulador de la Causa, Mn. Joan Casas. Tot seguit el Dr. Abel Miró, filòsof, director de la Conferència Torrasiana i secretari acadèmic de l’Institut Superior de Ciències Religioses de Vic (ISCRVic), va presentar la conferència i el ponent. Segons Miró,  el títol de la conferència d’enguany, Josep Torras i Bages i l’Educació, es justifica per la conveniència i l’interès de conèixer les idees del bisbe Torras sobre l’educació i l’oportunitat de recuperar-les i examinar-les a la llum de les modernes teories pedagògiques.

El ponent de la 3a Conferència Torrasiana va ser el Dr. Conrad Vilanou Torrano (1953), catedràtic del departament de Teoria i Història de l’Educació de la Facultat d’Educació de la Universitat de Barcelona (UB). És investigador principal del Grup d’Investigació en Pensament Pedagògic i Social (GREPPS) de la UB, director de la revista Temps d’Educació que edita l’Institut de Desenvolupament Professional (antic ICE) de la mateixa Universitat i president de la Societat Catalana de Filosofia, filial de l’Institut d’Estudis Catalans. A més a més de la filosofia de l’educació, cultiva la història intel·lectual i cultural i s’ha especialitzat en l’estudi dels discursos pedagògics en l’època contemporània. És autor d’una extensa bibliografia amb més de 145 articles i 130 capítols d’obres col·lectives. Fins avui, ha dirigit 39 tesis doctorals i entre els seus últims treballs es destaca la seva participació al llibre antològic Textos fonamentals en el exili. Pedagogia culturalista i educació de Joan Roura-Parella (2020) i Totalitarismes europeus, propaganda i educació. Una història visual des dels No-Do (2020).